Hans, onze vrolijke Functioneel Beheerder bij HilverZorg

Hans werkt sinds 2020 bij HilverZorg als Functioneel Beheerder / Adviseur ICT Applicaties. Maar wie is deze hardwerkende collega met zijn aanstekelijke vrolijke energie? Wij vonden het meer dan tijd om even met Hans te zitten en het te hebben over zijn overstap richting de zorg in 2020, zijn functie, het team waar hij werkt en de leuke momenten die hij al bij HilverZorg beleefd heeft.

Kay (Recruitment): “Goedemorgen Hans, bedankt dat je de tijd neemt voor dit interview. Laten we meteen beginnen. Wie ben je en wat is jouw functie bij HilverZorg?”

Hans: “Hallo, ik ben Hans en ik werk bij HilverZorg als Functioneel Applicatiebeheerder, op het gebied van ICT.”

Kay (Recruitment): “Kun je ons iets vertellen over jouw carrière en hoe je bij HilverZorg terecht bent gekomen?”

Hans: “Natuurlijk. Ik heb economie gestudeerd en vervulde daarnaast bestuursfuncties in studie- en sportverenigingen. Na mijn studie vond ik het moeilijk om een baan te vinden, dus heb ik mezelf bijgeschoold in de ICT, waar ik in 1989 mijn eerste functie kreeg bij een softwarebedrijf in de farmaceutische industrie. Later ben ik ook werkzaam geweest bij een lease maatschappij. Uiteindelijk wilde ik iets doen wat meer betekenis had voor de maatschappij, dus ben ik overgestapt naar de zorg, hoewel ik daarvoor geen achtergrond had in de zorg. Toen ik 59 jaar was heb ik bij HilverZorg gesolliciteerd en na twee goede gesprekken ben ik hier sinds januari 2020 werkzaam. Ik voel me hier thuis en ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan de zorg door middel van mijn werk in de ICT.”

Kay (Recruitment): “Kun je ons iets meer vertellen over jouw team bij HilverZorg?”

Hans: “Zeker. Ons team is in 2020 begonnen en bestaat uit hardwerkende individuen die hun best doen om ondersteuning te bieden waar nodig. We werken nauw samen met Pink Elephant, onze leverancier, die ons bijvoorbeeld ondersteunt met hardware. Binnen ons team hebben we verschillende specialisten, zoals bijvoorbeeld Pascalle en Mustapha, die zich bezighouden met innovatieve en technische aspecten. De sfeer in ons team is erg goed; we lachen veel, maar we werken ook keihard. Sinds Christiaan het hoofd van de ICT is, heeft hij de regie overgenomen en zet hij de grote lijnen uit in samenwerking met het management.”

Kay (Recruitment): “Hoe zou je de locatie waar je werkt omschrijven?”

Hans: “Onze locatie is erg prettig. We zitten samen met het facilitaire team op de 3e etage. Het is geen groot team, maar we vormen wel een hechte eenheid. Ook omdat ICT en facilitair samen zit op dezelfde afdeling, is de sfeer erg gezellig.”

Kay (Recruitment): “Waar haal je energie uit in je werk bij HilverZorg?”

Hans: “Ik haal vooral energie uit het samenwerken met mijn collega’s en het kunnen beantwoorden van vragen van onze collega’s in de zorg. Het geeft me voldoening om mensen te helpen en te ondersteunen in hun werk. Ik probeer altijd zo snel en behulpzaam mogelijk te zijn, zodat mijn collega’s op mij kunnen rekenen wanneer ze ondersteuning nodig hebben.”

Kay (Recruitment): “Wat heb je over jezelf geleerd sinds je in de zorg werkt?”

Hans: “Ik heb geleerd dat werken in de zorg erg fijn is. Veel zorgmedewerkers zijn digitaal iets minder onderlegd, dus ik vind het waardevol om extra ondersteuning te kunnen bieden op het gebied van ICT. Het is echter ook een uitdaging om de digitale wereld in de zorg zo toegankelijk mogelijk te maken, maar wel op een veilige manier, gezien de gevoeligheid van persoonlijke gegevens. Gelukkig zijn mijn collega’s hier allemaal erg fijn om mee samen te werken en gaan we er allemaal voor.”

Kay (Recruitment): “Wat is het leukste of grappigste moment dat je hebt meegemaakt bij HilverZorg?”

Hans: “Er zijn veel leuke momenten geweest. Zo heb ik bijvoorbeeld als Sinterklaas gespeeld en heb ik deelgenomen aan feesten en partijen, waarbij ik verkleed ging als paashaas, sneeuwman of piet. Het is fijn om te zien dat ik hier meer ruimte krijg om dit soort dingen te doen. Ik heb echt hier ontdekt dat ik dat zo leuk vind. Ook vind ik het leuk om naar verschillende locaties te gaan en daar direct contact te hebben met mensen. Het is altijd gezellig om nieuwe mensen te leren kennen.”

Kay (Recruitment): “Hoe verschilt de zorgsector zich vergeleken met de branches waarin je eerder actief was?”

Hans: “Het grootste verschil zit hem in de manier van samenwerken. In de zorg heeft iedereen hetzelfde doel, namelijk het bieden van goede zorg, wat ervoor zorgt dat iedereen erg gemotiveerd is.”

Kay (Recruitment): “Waarom denk je dat je in jouw rol van toegevoegde waarde bent bij HilverZorg?”

Hans: “Ik denk dat ik van toegevoegde waarde ben omdat ik vanuit verschillende invalshoeken hulp kan bieden en ondersteuning kan bieden aan mijn collega’s. We vullen elkaar goed aan en streven ernaar om samen te werken voor een betere zorgomgeving.”

Kay (Recruitment): “Wat vind je zelf het leukste aan HilverZorg?”

Hans: “Wat ik het leukste vind aan HilverZorg is de fijne organisatie die goed omgaat met cliënten en de gemotiveerde mensen waarmee ik hier samenwerk. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, wat voor mij een groot verschil is met vroeger. Daarnaast waardeer ik het goede management en de evenementen die worden georganiseerd.”

Kay (Recruitment): “Heb je nog advies voor mensen die overwegen om, net zoals jij, vanuit een andere branche als ICT’er de zorg in te gaan?”

Hans: “Absoluut, ik zou zeggen dat werken in de zorg ontzettend schitterend en voldoening gevend werk is. Iedereen wilt er hier vol voor gaan. Er is voldoende werk op het gebied van ICT in de zorgsector en je kunt echt het verschil maken voor je collega’s en daardoor indirect voor de cliënten. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de verschillende apparatuur, bevoegdheden en applicaties, maar het is zeker de moeite waard.”

Kay (Recruitment): ”Over welke vaardigheden moet je volgens jou beschikken om Functioneel beheerder te zijn?”

Hans: ”Dat is lastig om te zeggen. Je moet goed contact kunnen hebben met collega’s met een open houding. Je krijgt veel vragen en je moet hier je balans in kunnen bewaren, net als je verplaatsen in de ander en in hun denkwijze. Ik denk dat je daarom moet beschikken over genoeg empathisch vermogen. Ik moet dagelijks voorspellen wat mensen willen, wat is de vraag precies? Je moet kunnen puzzelen in de applicaties en zorgen voor zoveel mogelijk verbeteringen.

Kay (Recruitment ”Ik wil je ontzettend bedanken voor je tijd en de mooie antwoorden die je hebt gegeven. Hoe vond je het zelf om dit interview te voeren?”

Hans: ”Ik vond het een leuk gesprek. Leuk om even stil te staan en te praten over bij mijn baan en het leuke team die ik heb.”