Priscilla Roman, junior kwaliteitsverpleegkundige

Twee jaar werkt Priscilla (26) nu bij HilverZorg. Ze werkte op diverse locaties en merkt dat ze alle kansen blijft krijgen om door te groeien, in een warme werksfeer. “Ik kom zelf uit een hechte familie en dat fijne gevoel heb ik ook bij HilverZorg!”

“Na mijn studie verpleegkundige niveau 4 in Almere ging ik een paar jaar in Amsterdam werken in de revalidatie. Na een tijdje besefte ik: Ik kan meer, het hoeft hier niet op te houden. Toen besloot ik door te studeren, hbo Verpleegkunde.

Ik woonde in Lelystad en ging me oriënteren op werk dat dichter in de buurt was. De Gooi- en Vechtstreek lag perfect op mijn route. Hilverzorg belde meteen nadat ik had gesolliciteerd. Het was een fijn, open gesprek. ‘We gaan kijken of HilverZorg bij jou past’ zei de HR-medewerkster en dat verraste me.

Jij bent welkom!
Normaal heb je toch het idee dat je in zo’n gesprek vooral moet bewijzen dat jij bij de organisatie past. Maar er lag totaal geen druk op me. Er was genoeg tijd om me te oriënteren op diverse afdelingen en locaties. Ik vind het een groot voordeel dat je bij HilverZorg met verschillende doelgroepen kunt werken.

Eerst werkte ik een tijd met bewoners met NAH of Korsakov op locatie Nieuw-Kerkelanden. Mijn teamgenoten gaven me heel erg het gevoel welkom te zijn en schoolden me graag bij over deze specifieke doelgroep. Deze bewoners vragen om een heel andere benadering dan bij dementie of somatiek. Het was erg interessant om daar te werken, ik heb er veel geleerd.

Studie wordt betaald
Tegelijk kon ik snel beginnen met mijn HBO-verpleegkundige opleiding, die betaald wordt door Hilverzorg. Ze weten duidelijk wat de regels zijn voor dit traject vanuit school én voor henzelf als werkgever. Studiegenoten van de opleiding waren verbaasd dat er zo goed voor me wordt gezorgd. Ik ben er vooral blij mee!

Fouten maken mag
Het valt me op dat Hilverzorg een ontzettend open cultuur heeft. Iedereen is welkom, je wordt geaccepteerd zoals je bent, vanaf het begin. Van andere beginnende verpleegkundigen hoorde ik dat ze veel kritiek kregen van hun team. Dat herken ik totaal niet, de veiligheid bij HilverZorg is juist heel groot. Ik was ook niet bang om fouten te maken. Mijn manager zei dat ik natuurlijk van hen kon leren, maar zij ook van mij.

Een eigen ontwikkelingsplan
Na een tijdje begon het weer te kriebelen bij me. Ik vond het heel eng om terug te gaan naar HR om te zeggen dat ik toe was aan iets nieuws. Maar ze begrepen het gelukkig helemaal en dachten erg mee over welk team en functie nu het beste bij me zouden passen. Ook maakten de HR medewerker en ik samen een ontwikkelingsplan, dat vond ik heel belangrijk.

Mijn volgende uitdaging weet ik intussen: dat wordt de nieuwe functie van kwaliteitsverpleegkundige, nu op de locatie Zonnehoeve, een expertisecentrum voor pg. Hiervoor liep ik ook nog stage in de thuiszorg: weer een leuk, warm team en een uitdagende werkomgeving voor een verpleegkundige, met veel verpleegtechnische handelingen en zelfstandigheid.

Hechte familie
Het is een hechte organisatie en ik ken alle gezichten, ook van het hoofdkantoor. Ik kom zelf uit een hechte familie en dat fijne gevoel heb ik ook bij HilverZorg!

Je krijgt hier volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen: gewoon vragen, alles is bespreekbaar. De wereld van HilverZorg is groter dan je eigen afdeling. Er zijn veel nieuwe functies en je kan daar altijd op solliciteren. Alle kansen om door te groeien dus!”