Sophie: werken en leren in het Leerhuis

“Medische kennis vanuit de theorie op school combineren met de ruimte voor het maken van echt contact in de praktijk, en aandacht voor het levensverhaal van de patiënt. Mijn motto is, deels vanuit mijn studie Nederlands: taal verbindt.”

Ik heb Nederlands gestudeerd. Eigenlijk wil ik wel de zorg in, maar niet nog 4 jaar lang studeren. Ik wil geld verdienen, werken en studeren combineren. Én een vereiste is dat ik een hbo-opleiding kan doen. Toen kwam het Leerhuis van HilverZorg op mijn pad: hier krijg ik de mogelijkheid om de hbo-opleiding Verpleegkunde duaal te volgen. Ik ga 1 dag in de week naar de Hogeschool Utrecht en verder loop ik een paar stages en werk ik in het Leerhuis.

Het is een mooi concept! Iedereen heeft een andere achtergrond. Ik werk en leer samen met collega’s uit het bedrijfsleven of de horeca. Qua sfeer is het anders dan ik gewend ben: in het Leerhuis voel ik geen hiërarchie. Ik weet van medestudenten soms niet eens of ze leren voor verpleegkundige of verzorgende. Dat vind ik prettig, want opleidingsniveau zegt helemaal niks zegt over de kwaliteit van zorg voor Teun.

En verder kan ik de theorie of de opdrachten die ik op school krijg direct aan de praktijk koppelen. En ik krijg ook de ruimte om echt contact te maken en aandacht te hebben voor het levensverhaal van iemand. Dat vind ik mooi, want het is zo belangrijk voor persoonsgerichte zorg. Uiteindelijk wil ik de kant op van kwaliteit, beleid en onderzoek doen in de geestelijke gezondheid. De ouderenzorg trekt mij het meest. Ik kan ook naar het ziekenhuis, maar ik zou graag doorgaan in de VVT-zorg bij HilverZorg.

Wil je ook werken en leren in het Leerhuis? Kijk dan eens bij de HilverZorg Academie.

HilverZorg Academie - Sophie - Foto bij verhaal