Tanja: leren in het Leerhuis gééft energie

Van Helpende/verzorgende niveau 2 naar Verzorgende IG niveau 3: het kan bij HilverZorg

Al lang geleden heb ik de opleiding Verzorgende/Helpende niveau 2+ gedaan. Ik wil wel graag doorleren voor niveau 3, maar het komt er al een lange tijd gewoon niet van. Tot ik hoorde dat er in woonzorgcentrum De Egelantier nu een Leerhuis is. Werken en leren combineren lijkt mij wel wat. Het begin vind ik nu wel even moeilijk. Ik werk namelijk al 15 jaar in de Zonnehoeve. Maar ik besef dat ik de stap naar De Egelantier moet nemen om de opleiding te kunnen doen. En dat bevalt mij hartstikke goed!

In het Leerhuis heb je een leercoach die je elke dag 8 uur per dienst begeleidt. Ook tijdens de avonddiensten. Ik leer heel veel van de leercoach en de afgestudeerden met al hun kennis. Het is prettig dat je als leerling elk moment bij iemand terecht kunt met vragen en voor uitleg. Het Leerhuis is een geweldige plek met de mogelijkheid om elke dag te leren. Je ontwikkelt zowel in de theorie als in de praktijk en wordt steeds zekerder. En het werken met de bewoners geeft je de kracht en energie om door te gaan.

Sinds ik de opleiding doe zie ik heel veel mogelijkheden. Ik blijf zeker werken binnen HilverZorg. Liefst met psychogeriatrische patiënten. Ik weet alleen nog niet of ik in de wijk – waar ik nu stageloop – of thuis wil werken.

Wil je ook werken en leren in het Leerhuis? Kijk dan eens bij de HilverZorg Academie.

HilverZorg Academie - Tanja - Foto bij verhaal