Topscore wijkteams: cliënten geven 8,7!

Een cijfer waar je blij van wordt – ook in 2020 haalden de wijkteams van HilverZorg een topscore in het landelijke kwaliteitsonderzoek! Dit PREM-onderzoek is verplicht en wordt elk jaar uitgevoerd onder alle mensen in het land die wijkverpleging krijgen.

Maar liefst 99% van alle cliënten beveelt onze wijkteams aan met een gemiddelde score van 8,7. Dit is nog hoger dan vorig jaar: toen was het een 8,5. Ook al superhoog, dus des te mooier dat de wijkteams dit jaar nog beter zijn gewaardeerd! Geen wonder dat we trots zijn op onze medewerkers – elk wijkteam heeft intussen kunnen genieten van een meer dan verdiende taart.

Middenin coronacrisis
Extra trots zijn we omdat het onderzoek onder cliënten middenin de coronacrisis plaatsvond. HilverZorg besloot al aan het begin van die turbulente periode dat de reguliere zorg altijd door moest gaan, ook in tijden van crisis.

Een juiste beslissing, blijkt uit dit resultaat van formaat. De komende tijd gaan we samen met de teams en de kwaliteitsverpleegkundige kijken hoe dit succes is ontstaan en hoe we het door kunnen trekken naar de toekomst. Want deze geweldige score willen we natuurlijk graag zo houden!

Over het PREM onderzoek
ActiZ, Patiëntenfederatie Nederland, V&VN, Zorgthuisnl en ZN hebben dit onderzoek ontwikkeld. Sinds 2019 moeten organisaties die wijkverpleging leveren vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) dit onderzoek jaarlijks uitvoeren onder hun cliënten.

De resultaten van deze meting worden gedeeld met:
– de teams wijkverpleging zelf
– ZorgkaartNederland, als informatie voor cliënten
– Zorginstituut Nederland, zorgverzekeraars en de branche- en beroepsverenigingen