Locatie specifiek opleidingsplan

Op de verschillende locaties van HilverZorg en in de wijk, wonen allemaal unieke ‘Teuns’ (zo noemen wij onze bewoners). Ook worden de intramurale en extramurale zorg steeds zwaarder en complexer. Dit vraagt om continue aanpassing in kennis, kunde en competenties van onze medewerkers. En voor iedere locatie, met een eigen doelgroep, is de opleidingsbehoefte verschillend.

Bevoegd en bekwaam gaat aankomende jaren veranderen. Er komt weer regie bij de professional. Dit maakt dat we per locatie zien dat er andere mensen, andere behoeftes hebben. Door een continue cyclus van leren in te zetten, daar waar de behoefte is hebben we vakbekwame professionals die kwaliteit van zorg kunnen leveren.

Daarom is maatwerk in plaats van een overkoepelend opleidingsbeleid nodig. Bij HilverZorg noemen we dat: het nieuwe bevoegd en bekwaam. Iedere locatie van HilverZorg heeft daarom een uniek opleidingsplan dat aansluit op de wensen en behoeften van de medewerker én de bewoners.

Wat dit opleidingsplan kenmerkt

 

  • We kijken goed naar wie is onze bewoner en wie zijn wij als professionals?
  • We maken inzichtelijk wat nodig is aan kennis en kunde om op deze locatie te kunnen werken
  • We bepalen waarin waarin wij ons willen ontwikkelen
  • Het vaste scholingspakket is aangevuld met locatie gebonden behoeftes
  • Het opleidingsplan is gekoppeld aan het leerportaal

Meer informatie en direct contact

Myrna is goed te bereiken als opleidingsadviseur voor vragen over opleidingen en BBL-trajecten. Wil je meer informatie of heb je interesse? Of wil je direct weten welke mogelijkheden er zijn? Neem contact met ons op.

Designed & Powered by Jobylon