Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) en Beroepsopleidende Leerweg (BOL)

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) en Beroepsopleidende Leerweg (BOL)

Bij HilverZorg ben je op je plek voor het volgen van een beroepsopleiding via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Daarnaast hebben we de mogelijkheid om stage te lopen vanuit de Beroepsopleidende Leerweg (BOL).

Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)

Een beroepsopleiding via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) kan je bij ons Leerhuis De Egelantier volgen. Het Leerhuis is dé plek waar de nieuwe generatie professionals wordt opgeleid. Studenten kunnen hier hun nieuwe kijk op zorg ontwikkelen. Theorie en praktijk sluiten in het Leerhuis naadloos op elkaar aan. Er is volop aandacht voor het vullen van een goede rugzak in basiskennis, reflectie en eigenaarschap.

School & praktijk

Als leerling heb je gemiddeld één dag per week les van eigen docenten in ons eigen klaslokaal. De praktijk leer je, onder begeleiding van een leercoach en ervaren collega’s, op de leerafdeling. Deze wordt volledig gerund door de studenten. We gaan uit van jouw eigen kracht. Dat betekent dat je jouw kennis al vroeg in de praktijk mag brengen en zo direct bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg en het welzijn van onze bewoners.

Salaris & vergoeding

Je bent in deze leerroute zowel leerling als medewerker. Je ontvangt salaris. De hoogte van je salaris hangt af van je leeftijd en het niveau en leerjaar van de opleiding. In de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg staat omschreven wat je als leerling verdient. De opleidingskosten worden betaald door HilverZorg en de lestijd op school wordt gedeeltelijk doorbetaald (afhankelijk van het aantal uren in jouw arbeidscontract).

Je hebt je diploma behaald. En dan?

Voordat je diploma in ontvangst neemt, ben je al op de hoogte over de werkmogelijkheden bij HilverZorg. Dit doe je onder andere door het bezoeken van onze (interne) banenmarkten, kennis maken met andere afdelingen/teams en in gesprek te blijven met je begeleiders. Wil je doorleren? Dan sluit het specialistisch leerhuis uitstekend aan op jouw leerwens.

Stages (BOL) & stageplaatsen

HilverZorg biedt je de mogelijkheid om stage te lopen. Dit is mogelijk voor vrijwel iedereen. We bieden stages voor leerlingen/studenten van VMBO tot WO, beroepsoriënterende en maatschappelijke stages, van verpleegkunde tot facilitair en van administratief tot medische hulpverlening. Daag ons uit met een creatief voorstel als je bij ons stage wilt lopen. We staan open voor iedereen. Ook voor afstudeerprojecten of onderzoeken kunnen we samen bekijken wat mogelijk is.

Meer informatie en direct contact

Wil je meer informatie of heb je interesse? Of wil je direct weten welke mogelijkheden er zijn?
Neem contact met ons op.

HilverZorg Academie