Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) en Beroepsopleidende Leerweg (BOL)

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) en Beroepsopleidende Leerweg (BOL)

Bij HilverZorg ben je op je plek voor het volgen van een beroepsopleiding via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Daarnaast hebben we de mogelijkheid om stage te lopen vanuit de Beroepsopleidende Leerweg (BOL).

 

BOL (beroeps opleidende leerweg)BBL (beroeps begeleidende leerweg)
Leren vanuit een stevige theoretische basisLeren vanuit de praktijk
..
Grootste deel van de tijd op schoolGrootste deel van de tijd op werk
..
Mogelijkheid om stage te lopen bij verschillende organisatiesLeerwerkplek bij één organisatie gedurende je hele opleiding
..
Gangbare keuze voor jongeren die net hun middelbare school hebben afgerondPassend voor als je een carrièreswitch naar de zorg wilt maken
..
Je krijgt een stagevergoeding als je minimaal 144 uur stage looptJe krijgt salaris van je werkgever
..
Vanaf je 18e betaal je lesgeld. Je kunt vanaf dan ook studiefinanciering aanvragen en een studentenreisproduct (OV-kaart)De werkgever betaalt je opleiding
Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)

Een beroepsopleiding via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) kan je bij ons Leerhuis volgen. Het Leerhuis is dé plek waar de nieuwe generatie professionals wordt opgeleid. Studenten kunnen hier hun nieuwe kijk op zorg ontwikkelen. Theorie en praktijk sluiten in het Leerhuis naadloos op elkaar aan. Er is volop aandacht voor het vullen van een goede rugzak in basiskennis, reflectie en eigenaarschap.

School & praktijk

Als leerling heb je gemiddeld één dag per week les van eigen docenten in ons eigen klaslokaal. De praktijk leer je, onder begeleiding van een leercoach en ervaren collega’s, op de leerafdeling. Deze wordt volledig gerund door de studenten. We gaan uit van jouw eigen kracht. Dat betekent dat je jouw kennis al vroeg in de praktijk mag brengen en zo direct bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg en het welzijn van onze bewoners.

Salaris & vergoeding

Je bent in deze leerroute zowel leerling als medewerker. Je ontvangt salaris. De hoogte van je salaris hangt af van je leeftijd en het niveau en leerjaar van de opleiding. In de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg staat omschreven wat je als leerling verdient. De opleidingskosten worden betaald door HilverZorg en de lestijd op school wordt gedeeltelijk doorbetaald (afhankelijk van het aantal uren in jouw arbeidscontract).

Je hebt je diploma behaald. En dan?

Voordat je diploma in ontvangst neemt, ben je al op de hoogte over de werkmogelijkheden bij HilverZorg. Dit doe je onder andere door het bezoeken van onze (interne) banenmarkten, kennis maken met andere afdelingen/teams en in gesprek te blijven met je begeleiders. Wil je doorleren? Dan sluit het specialistisch leerhuis uitstekend aan op jouw leerwens.

BOL stageplaatsen

HilverZorg biedt je de mogelijkheid om stage te lopen. Dit is mogelijk voor vrijwel iedereen. 

Wij bieden BOL stages aan voor de volgende opleidingen
MBO Helpende (Plus)
MBO Verzorgende IG
MBO Verpleegkunde
HBO Verpleegkunde

Volg je een opleiding die hier niet tussen staat? Ook dan kijken we graag met je mee.
Ben je geïnteresseerd in een BBL opleiding? Klik hier om onze beschikbare BBL-opleidingen te bekijken.
Wij bieden helaas geen BBL plaatsen aan als je elders een opleiding volgt.

Meer informatie

Joy Steenvoorden

Junior Recruiter

recruitment@hilverzorg.nl