Altijd strandweer in Zonnehoeve

Bewoners van Zonnehoeve kunnen elke dag genieten van het strand in hun Strandkamer. Bewoners en hun naasten kunnen het strand beleven door middel van een groot panoramadoek, geuren, geluiden en lampen met natuurlijke zonnewarmte.

Dagje strand

De bewoners kunnen dagelijks de zeelucht opsnuiven, de warme zon op hun huid voelen en het geluid van meeuwen en rollende golven op strand horen. Zo bieden we onze cliënten een unieke en tegelijk heel vertrouwde ervaring van een dagje strand. Juist voor deze kwetsbare doelgroep waarbij contact maken niet altijd even vanzelfsprekend gaat, is het prettig om de zintuigen op deze manier te prikkelen.

Het geeft rust en ontspant en heeft daarmee een positieve invloed op het welzijn en welbevinden. De Strandkamer is gevestigd in Zonnehoeve, maar het is de bedoeling dat uiteindelijk alle cliënten van HilverZorg gebruik kunnen maken van deze kamer.

Nieuwe technologie

De Strandkamer maakt gebruik van diverse technologieën om een levensechte strandervaring te creëren. Zo is er bijvoorbeeld een geurmachine en lampen met levensecht kunstlicht die het volledige spectrum van de zon nabootsen, zonder de gezondheidsrisico’s die kleven aan schadelijke UV-straling.

Cliënten kunnen dus ongestoord genieten van de zon en extra vitamine D opdoen. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat lichttherapie een positieve invloed heeft op de mentale en fysieke gezondheid van kwetsbare ouderen.