Coosje, vakantiemedewerker bij HilverZorg

Coosje: “Toen ik ruim twee jaar geleden klaar was met mijn vwo en mijn examens niet doorgingen door corona, wilde ik mij nuttig maken. Een vriendin die bij HilverZorg werkte zei gelijk: “Ga als vakantiekracht werken bij HilverZorg! Dat is echt iets voor jou.” Vroeger dacht ik altijd: ik wil nooit de ouderenzorg in. Maar ik wilde mijzelf uitdagen. Ik had namelijk zelf ook een super lieve opa die ook dementerend was en uiteindelijk in zo’n verzorgingshuis terecht kwam. Dit was een motivatie voor mij om mij in te zetten voor ouderen die bijvoorbeeld helemaal niet zoveel bezoek kregen. Die knop zet je snel om. En ik bedacht: Later wil ik ook dat iemand dit voor mij doet.”

Eerste ‘echte’ baantje
“Ik stuurde een mailtje en mocht beginnen als zomerkracht. Het was mijn eerste ‘echte’ baantje. Zes weken lang werkte ik op een vaste afdeling bij de Zonnehoeve. En dat is nu nog steeds als flexwerker de afdeling waar ik het liefst werk. Vanaf het begin had ik het naar mijn zin. Natuurlijk, het was wel even wennen zo zonder ervaring. Ik leerde bijvoorbeeld goed interviewen en doorvragen, want op die manier leer je ook veel over de achtergrond van mensen. Dat is belangrijk om te kunnen weten en begrijpen hoe ze zich nu voelen en waar gedrag van nu vandaan komt. Binnen een paar weken bouw je al echt een band op. Ook met de familieleden.”

Elke dag ziet er anders uit
“Het werken in de zorg wende heel snel. Ik haal er veel voldoening uit. Elke dag ziet er anders uit. Als vakantiekracht hoort schoonmaakwerk er bijvoorbeeld ook bij. Mijn collega’s waren ook erg behulpzaam. Ik had nul ervaring, maar werd met open armen ontvangen. Ik zat in een fijn team en de werkdagen zijn hartstikke gezellig.”

Niet alleen voor het geld
“Werken in de zorg doe je niet alleen voor het geld. Je doet het ook voor de voldoening. Als vakantiekracht heb ik veel mooie momenten meegemaakt. Op een gegeven moment voelt het echt alsof het je eigen opa’s en oma’s zijn. Natuurlijk is het soms pittig. Je moet continu schakelen naar het ziektebeeld van een bewoner en iedereen bij de activiteiten betrekken. Maar daarin vind je een weg. Ik heb een vriendin ook aangeraden om bij HilverZorg te gaan werken, en ook zij heeft het erg naar haar zin gehad. Ik kan dit werk zeker aanraden!”

Lijkt dit jou nou ook leuk? Bekijk de vacature en solliciteer.