Joris over zijn ervaring op de Ontdek HilverZorg Dag

Joris vertelt in onderstaand interview met Recruitment over zijn zoektocht naar een (bij)baan die hem voldoening geeft en hoe hij uiteindelijk bij HilverZorg terechtkwam. Hij deelt zijn ervaring over de ontdekdag, de voordelen van zijn functie als Woonassistent, en waarom hij juist voor HilverZorg koos!

Kay (Recruiter): Hallo Joris, bedankt dat je de tijd neemt om met ons te praten over je ervaring op de ontdekdag. Laten we meteen beginnen: Hoe ben je eigenlijk op de ontdekdag terechtgekomen?

Joris:
Nou, in 2022 hoorde ik van een vriend over een bijbaantje in de zorg. De zus van een andere vriend werkte al in de zorg, zij bij een andere organisatie. Ik nam contact op en zij raadden me aan om naar de ontdekdag te gaan, die slechts drie dagen later plaatsvond. Uiteindelijk ben ik bij FIT terechtgekomen.

Kay (Recruiter): Interessant! En wat is precies jouw functie bij HilverZorg?

Joris:
Ik ben woonassistent bij FIT. Wat ik erg fijn vind, is dat ik elke maand mijn beschikbaarheid kan doorgeven en dat mijn rooster daarop wordt aangepast.

Kay (Recruiter): Dat klinkt flexibel! Hoe heb je de ontdekdag zelf ervaren?

Joris: Het was eigenlijk heel gezellig en goed georganiseerd. Ik vond het vooral prettig dat ze ook stands hadden waar je terechtkon voor meer informatie. En niet te vergeten, er waren pannenkoeken! Het was een laagdrempelige manier om te kijken of ze nog mensen zochten, en gelukkig verliep alles heel soepel voor mij.

Kay (Recruiter): Fijn om te horen! En wat vond je het leukste moment van de ontdekdag?

Joris: Het feit dat ik zonder al te veel gedoe snel aan de slag kon, vond ik echt top. Het was een relaxte manier om tot in één dag een nieuwe baan te vinden, lekker informeel.

Kay (Recruiter): Dat klinkt inderdaad prettig. Waarom heb je uiteindelijk voor HilverZorg gekozen?

Joris: Voornamelijk vanwege de flexibiliteit die het biedt in combinatie met mijn studie. Ik wilde echt graag met mensen werken, en hier kan ik dat doen. Daarnaast waardeer ik de erkenning die ik krijg voor mijn werk. Ik zou het echt aanraden aan mensen van mijn leeftijd. Je doet iets wat maatschappelijk belangrijk is, het betaalt redelijk goed en is flexibel.

Kay (Recruiter): Dat klinkt als een goede keuze! Wat deed je eigenlijk voordat je bij HilverZorg begon?

Joris: Ik werkte in een fietsenwinkel en gaf vogelexcursies.

Kay (Recruiter): Dat zijn totaal verschillende ervaringen! Tot slot, wie zou je aanraden om naar de ontdekdag te gaan en waarom?

Joris: Ik zou echt iedereen die sociaal vaardig is en goed met mensen kan omgaan aanraden om te gaan. Dus ja, zeker jonge mensen zouden er eens moeten kijken.

Kay (Recruiter): En tot slot, heb je nog een tip voor mensen die overwegen naar de ontdekdag te gaan?

Joris: Zorg ervoor dat je een idee hebt van wat je wilt en ga erheen om informatie op te halen. Het is belangrijk dat je niet met lege handen terugkomt.

Kay (Recruiter): Bedankt Joris, voor het delen van je ervaring!